Home > News > News > Modern Residence in Brazil
Contact us
Shandong Heya Construction Tech Co.,Ltd.
Add: Room 603,Tower A,Wanda Plaza,Kuiwen
District,Weifang,Shandong,China
Tel:+86-536-8233282
Email:admin@chinaheya.comContact Now
Hot sale

News

Modern Residence in Brazil

  • Author:admin
  • Source:http://www.chinaheya.com
  • Release on :2017-12-14
These photos and information come from a project in Brazil.Here is the official project description: “No frontiers between the connected environments grouped by function are the major feature of the Pernambuco house. The architect drew 4 virtual axes perpendicular to the street to organize the distribution of internal and external environments. Two of them coincide to the right and left side facade and the other two are in the middle creating a large space for access that crosses the entire project. A central zone separates the house into two other spaces. On the left is the garage and services. The kitchen opens into the social area so the visitors can participate in the preparation of meals (dissolution of the frontiers between spaces). There is a helical metal stair in the back area allowing direct access to the terrace upstairs.



On the right side there are the rooms and the freestanding metal ladder that leads to the upper floor. The same alignment dictates the distribution of external spaces such as the swimming pool and sauna that follow the axes perpendicular to the public street and form the pavilion at the backyard. Upstairs, the four suites follow the same logic of the first floor with a central hall of distribution. On the roof, the glass provides overhead lighting for the entire up floor and main floor. This opening marks the central axis as an exception. While the transparency of glass lets in sunlight, two openings next to the roof eliminate the hot air that rises through its lower density (sustainability). Modulation and symmetry were the attributes that facilitated the construction of the house”.